Er zijn helaas veel schandalen aangaande kundalini yoga leraren - vooral seksuele schandalen. Is er een verband tussen seksuele en kundalini yoga praktijken?

De vraag en het antwoord is gesteld door Yogiharihar on 25-Oct-2014 17:28

Er zijn helaas veel schandalen aangaande kundalini yoga leraren - vooral seksuele schandalen. Is er een verband tussen seksuele en kundalini yoga praktijken?

Helaas zijn er in iedere beweging aangaande spiritualiteit seksschandalen geweest of vinden nog plaats maar dit gebeurt evengoed in de wereldse bewegingen . Dat wordt vaak vergeten; maar, het is fair te stellen dat kundalini yoga leraren er een groot aandeel in hadden. Er zijn doorheen de jaren heel wat spirituele leraren, yoga leraren, van hun troon getuimeld omrede dat ze seksuele realties hadden met de leerlingen. Een geaffanceerde yoga leraar is typisch genoeg vaak een charismatisch individue die de mogelijkheid bezit om de geest van anderen te beinvloeden. Westerse mensen maken vaak de fout om dit charisma te aanzien als een teken van verlichting en daarmee ze de leraren vrij spel geven in hun (mis)handelingen omdat ze menen dat dit normaal is. Opgelet dus bij wie je gaat!!

Het is wel een waarheid dat heel vaak de sexdrive enorm sterk wordt in het begin van de kundalini yoga oefeningen. En juist hier wordt extra discipline gevraagd aan de aspirant. De makkelijkste manier is om er eenvoudig geen aandacht aan te geven maar dat vraagt inzet van de persoonlijke wil. Yoga als woord staat voor "juk" wat discipline inhoud. En ja, kundalini yoga is heel nauw verbonden met tantra en de seximpuls en daarmee wordt seks in verband gebracht met de tantra praktijk. Maar daar waar sex aan de orde komt is er natuurlijk kans op misbruik. Seks staat natuurlijk ver van de ware tantra bedoeling.

This Q&A was found on Light4all site : http://www.light4all.be/content/modules/smartfaq/faq.php?faqid=22