SmartFAQ is developed by The SmartFactory (http://www.smartfactory.ca), a division of InBox Solutions (http://www.inboxsolutions.net)

Als Kundalini universeel is, waarom hebben sommige yogies meer kundalini dan anderen?
De vraag en het antwoord is gesteld door Yogiharihar on 25-Oct-2014 17:11 (590 reads)
Het is een intrigerende vraag. Als een persoonlijke kundalini simpelweg wordt bekeken als een persoonlijk reservoir van de kosmische energie waarom heeft de ene persoon meer inhoud in het reservoir dan de de andere? Hoedanook, het lijkt wel zo te zijn. Dit ondersteund in elk geval het standpunt dat prana (of qi) hetzelfde is als kundalini.

Sommige Chinese texten maken onderscheid tussen "aangeboren qi'' or "voorgeboorte qi'' of dat iemand is geboren met een "gecultiveerde qi'' die verder kan worden ontwikkeld. Het is een feit dat sommige mensen over meer "aangeboren qi'' beschikken dat zich manifesteerd als een lichaam dat meer vitale energie en weerstand heeft.

Door training kunnen mensen die een realtiev een zwakke "innate qi'' hebben de mensen die een sterke "innate qi'' hebben passeren Er zijn veel verhalen in de Chineese literatuur van Qi Gong over mensen die de Qi Gong gingen beoefenen en daarmee hun gezondheid verbeterde waardoor ze krachtige personen werden zoals bv een artiest of zelfs qi gong meesters. Natuurlijk geld voor diegene die een sterke "innate qi'' en ook hun ir qi trainen ontwikkelen de sterkste qi die maar te bereiken is.