SmartFAQ is developed by The SmartFactory (http://www.smartfactory.ca), a division of InBox Solutions (http://www.inboxsolutions.net)
SmartFAQ > Shaktipatha
 Categorie overzicht
Hier is de informatie die bij deze categorie hoort.
Category Q&A
 Shaktipatha
Hier vind je vraag en antwoord aangaande Shaktipatha, shaktipat
2

 Q&A
Hier zijn de gepubliceerde vragen en antwoorden van deze categorie te vinden.
Shaktipatha ]
De vraag en het antwoord is gesteld door Yogiharihar on 18-Oct-2014 20:17 (661 reads)
Shaktipat is de indaling van spirituele energie.
Aangezien energie alles doordringt en aanwezig is in ieder deel van de natuur dient de vraag zich aan- waar komt deze energie vandaan en waar gaat die naar toe? Shaktipat, aldus, is de indaling van Chit-Shakti ( de kracht van de mind-stuff) van de goeroe op de Chit Shakti van de discipel .De Goeroe wordt verondersteld spiritueel verder gevorderd te zijn dan de discipel. Als de hogere spirituele kracht van de Goeroe is overgebracht naar de lagere van de discipel, wekt en activeert dit de discipels Chit Shakti op en maakt het introspectief. Dit ontwaken en activeren is eenvoudig mogelijk door Shaktipat.Shaktipatha ]
De vraag en het antwoord is gesteld door Yogiharihar on 18-Oct-2014 20:19 (614 reads)
Shakti is de moeder in de kundalini energie, ze is al wetend en zelf vervullend. Het geeft de aspirant de mogelijkheid haar te ervaren. Door de gecombineerde krachten van de meesters hun gratie en de Moeder Kundalini, (Shakti), wordt de spiritualiteit geactiveerd door spontane automatische bewegingen. De Shakti veroorzaakt verschillende uitingen van krachten omdat het de kracht van God is of de samenvattende uiting van Brahma.